Friday, December 16, 2011

Exam Fever Datang Lagi!.....

Assalamualaikum salam sejahtera kepada semua.Alhamdulillah di saat ini diberikan nafas untuk terus mengharungi liku2 kehidupan yang penuh pancaroba.Semua mahasiswa-mahasiswi mengetahui akan hebatnya dugaan bulan 12 dan bulan 1 ini.Kenapa ya?apa yang berlaku?konvo graduasi ke?he3.Konvo sudah lama menutup tirainya.Haa?kenapa ya?ada apa?tengok gambar di bawah ya.:-)
Minggu final exam sudah hampir menjengah mahasiswa U di Malaysia..

Aiwah.Secara lahiriahnya exam akan menjelma?wah.kenapa setiap kali belajar perlu ada exam?perlu ke ada exam?kan bagus andai sama2 dapat membayangkan institusi dan cara pembelajaran exam di Malaysia ini tidak perlukan exam.Wah!kan seronok,daripada tadika/pasti sehingga di U tiada exam.Tetapi kita kena tau dan ambil iktibar yang hidup di dunia ini penuh dengan ujian/cabaran/mehnah yang kita tidak tahu bilakah ia akan menjelma serta mampukah kita menanganinya?Eleh,Nampak je kuat fizikal,tapi hati selalu touching.Eh?terasa ke?he3.alhamdulillah,kalo toucing tu,bermakna kena selalu ambil exam la.gurau je la.Saya yang agak kesibukan pada sem ini tetap menaruh harapan (bukan pada perempuan ya,tetapi kemampuan diri) untuk maintainkan pointer saya agar dapat dikekalkan secara baik untuk konvo lagi.Waa,lagi 2 tahun setengah je lagi.aduyai,Eh,nak tau ya berapa subjek dan hari apa yang periksa nanti ya?.sekejap ya.Sabar tau.

RABU 04/01/2012 09:00 AM
USUL FIQH I




KHAMIS 05/01/2012 02:30 PM
TARIKH AL-TASHRI'



JUMAAT 06/01/2012 03:00 PM
MATEMATIK PERNIAGAAN



RABU 11/01/2012 02:30 PM
EKONOMI MALAYSIA



KHAMIS 12/01/2012 02:30 PM
PERAKAUNAN PERNIAGAAN



JUMAAT 13/01/2012 03:00 PM
KELAKUAN ORGANISASI



JUMAAT 20/01/2012 09:00 AM
STATISTIK PERNIAGAAN

Semua ini bahasa inggeris dan arab tau.He3.bersedia la memeningkan kepala anda.Silap2 kepala pun boleh jadi botak macam professor.Kebiasaanya saya yang selalu sangat study last minit (hero lah katakan) selalu menjadi kamikaze untuk berjaga malam,tidor x lena,makan x kenyang,mandi x basah (Nampak benar menipunya) sebab selalu stay up untuk menghafal mukarrar(sukatan) yang diberikan.Selalunya sistem U di Malaysia,sebelum exam,akan diberi study week.So,gunakan ia sebaiknya.Kalo x,macam ini lah jadinya.
 He3.macam ini la sakitnya.Nak nangis air mata berdarah pun tiada gunanya.

So,kepada semua2 kawan2 saya yang bakal mengambil final exam dan kepada yang sesiapa yang bakal menduduki ujian apa2 pun sekalipun ujian JPJ,selamat mengambil ujian secara baik,berhemah (don’t study last2 minit),hati2.Apa2 pun kesihatan kena jaga.All the best!doakan saya dan kawan saya juga yang berada di jauh agar dapat menjawab soalan dengan baik dan betul.InsyaALLAH.dengan doa anda itu,ALLAH jualah dapat membalasnya,Mohon maaf sepanjang berkenalan.Semoga usaha kita ini berakhir dengan natijah yang baik.Ameen.Wasalam.
Zaman muda2 semasa SPM 2008 (maklumlah muda kan,sapa2 yang lahir 1991,sebahagianya mengambil peperiksaan SPM tahun 2008 .So,anda dapat menekalah umur saya.Haa.muda lagi kan)







1 comment:

  1. perasaan muda adlah...sedangkan sudah lanjut usia.... =p

    ReplyDelete